دوره 3، شماره 11 - ( 9-1395 )                   جلد 3 شماره 11 صفحات 80-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (1914 مشاهده)

کتاب هنر خودآموختگان، هنر فطری، تألیف سیده راضیه یاسینی با نگاهی به تاریخ هنر درصدد یافتن ریشه‌ها، خاستگاه هنر فطری و ایجاد پیوند فطرت با آثاری است که امروزه با نام «هنر خودآموخته» از آن‌ها یاد می‌شود. «اثر پیش رو، گام اولیه‌ای است که در جهت تبیین مفهوم هنر فطری خودآموختگان و مباحث نظری مرتبط با این هنر برداشته می‌شود» (ص. 18). این گفتار را می‌توان هدف اصلی مؤلف دانست؛ البته در ادامه، عنوان شده است: «در این کتاب، اهداف متعددی به‌طور هم‌زمان تعقیب شده است ازجمله: شناسایی گونه‌های مختلف این هنر و تاریخچه آن‌ها، همچنین معرفی شماری از هنرمندان خودآموخته از اواخر سده 18 تا دوران معاصر، همراه با مروری بر سرگذشت و آثار ایشان که زمینه تحلیل مؤلفه‌های زیبایی‌شناسانه منحصربه‌فرد هنرهای فطری را فراهم می‌آورد» (ص. 18).

بررسی مطالب کتاب، انسجام مباحث و چگونگی پیوند آن‌ها با اهداف مؤلف در این مقاله مورد توجه قرار می‌گیرد تا مشخص شود گام اولیه‌ای که مؤلف محترم عنوان نموده تا چه اندازه محکم و مستدل است و می‌تواند سنگ بنایی برای تألیفاتی از این قبیل باشد.

واژه‌های کلیدی: هنر، فطرت، ابتدایی‌گرایی در هنر
متن کامل [PDF 385 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/3/27 | پذیرش: 1396/3/27 | انتشار: 1396/3/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.