دوره 2، شماره 7 - ( 9-1394 )                   جلد 2 شماره 7 صفحات 266-255 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (1510 مشاهده)

خوانش اثر هنری به عنوان ضرورتی مهم در عصر حاضر مطرح می گردد این امر در دو وجه تخصصی برای فعالان عرصه هنر و وجه عام برای افراد جامعه شکل می گیرد، ضرورتی که ناشی از گسترش ارتباطات بصری در دوران معاصر است. دورانی که تصاویر در قالب رسانه های مختلف بر زندگی انسان ها غلبه کرده اند. اطلاع رسانی در قالب پوستر ها، بیلبوردها، نقاشی های دیواری، اگهی های تبلیغاتی تلویزیونی،... در سطح شهر و خانه ها لزوم آموزش صحیح در این زمینه را الزامی کرده است تا سلیقه عمومی ارتقا پیدا کرده واولین منتقد اثر تولید شده باشد، هم چنین توانایی برقراری ارتباط با اثر هنری برای درک پیام مستتر در آن در کلیت جامعه افزایش یابد.

کتاب مبادی سواد بصری نوشته دونیس ا. داندیس در صدد است با ارایه مجموعه ای از تعاریف و تمرین ها موجب گردد تا خواننده کتاب به درک دقیق تر ی از اصول اولیه خوانش اثر هنری دست یابد. آگاهی از روند تولید اثر به همراه دانش خلق آن اگر چه شرط کافی برای ارایه اثری خلاقانه نیست ولی شرط لازم است تا حداقل از آثار کم مایه که الودگی بصری ایجاد می کند پرهیز شود. تغییر در شیوه دیدن از دانشجویان رشته های هنر آغاز می شود سپس به به تدریج در جامعه گسترش می یابد.

متن کامل [PDF 342 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/3/22 | پذیرش: 1396/3/22 | انتشار: 1396/3/22

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.